Mitä Vittua?! Miksi kampuksella on KAKSI kahvilaa tyhjillään? 

Keskustakampuksella usein hiippaileva opiskelija on saattanut huomata, että Café & Lunch Pinni ja Café & Aula Toivo ovat olleet suljettuina pandemia-ajoista lähtien. 

Kahvilat ovat yhä kirjoitushetkellä listattuina Unisafka-nettisovelluksessa, ja niiden haamuja on vieläkin nähtävillä kampustilojen sähköisillä ilmoitustauluilla, vaikkei kukaan ole astunut tiskin taakse vuosikausiin.  

Tampereen yliopiston tila- ja kiinteistövastaava Pertti Iso-Mustajärvi, miksi Café & Lunch Pinni ja Café & Aula Toivo on suljettu? 

Kuten Sodexo ja Food & Co Minerva, myös näistä kahviloista vastannut Juvenes toimii liiketaloudellisin perustein. On todettu, että asiakaskunta on sen verran pientä, ettei niitä ole sitten [pandemian jälkeen] enää aukaistu. 

Café & Aula Toivon osalta muutos on näkyvissä, koska Juvenes suunnittelee avaavansa sen kesälomakauden jälkeen. Myös Päätalon Yo-ravintolan aukioloaikoja ollaan pidentämässä viiteen asti, mutta siitä tiedotetaan lisää myöhemmin. 

Miksi kahvilaa nyt ollaan avaamassa? 

Kuten monella muulla alalla, myös ravintola-alalla on kärsitty sekä pandemiasta että työvoimapulasta. Nyt toiminnalle on paremmat edellytykset. 

Juvenes on myös päättänyt, että henkilömäärät kampuksella ovat kasvaneet niin suuriksi, että liiketaloudellisen toiminnan edellytykset ovat Café Aula Toivon osalta parantuneet. 

Entä Pinni A:n ravintola? 

Meillä on täällä Keskustakampuksen alueella viisi toimivaa ravintolaa. Tilanne on nyt se, että Pinni A:ta ei todennäköisesti nyt meidän puolelta enää aukaista, ja Pinni A poistuu meiltä käytöstä. 

Lue Pinni A:n ja muiden tilojen kohtalosta lisää sivulta 8.