Kerhopostia: Terveisiä taide- ja tekstiilikerho TAHRA:lta!

Teksti ja kuvat: Vilma Piitulainen

Taide- ja tekstiilikerho TAHRA ry on kaikille taiteista ja käsitöistä kiinnostuneille suunnattu kerho Tampereen korkeakouluissa. Olit sitten kokenut kuvanveistäjä, askarteluvälineillä puuhailija tai satunnainen villasukkien neuloja, olet tervetullut matalalla kynnyksellä mukaan toimintaamme ja tapahtumiimme.  

TAHRA järjestää joka kuukausi erilaisia taiteisiin ja käsitöihin liittyviä tapahtumia sekä joka toinen viikko kokoontuvan tahrapiirin, jossa voi vapaasti puuhailla omien luovien projektiensa parissa. 

Kerhomme perustettiin vuonna 2020 Hervannan kampuksella ja se on siitä lähtien levinnyt vähitellen muillekin Tampereen kampuksille. Tapahtumiamme ovat olleet esimerkiksi haalarimerkkien kirjonta, piirtämisen perusteet ja akryylimaalaus Bob Rossin tahtiin. Uutena tapahtumana aloitettiin tänä vuonna kuukausittainen taideteema, johon liittyen tahralaiset voivat jakaa omia, vapaalla tyylillä toteutettuja teoksiaan – vain mielikuvitus on rajana! Järjestämme ajoittain myös ekskursioita museoihin ja näyttelyihin sekä taidekokeiluja esimerkiksi lasinpuhalluksen merkeissä. 

Tapahtumiin osallistuminen ei vaadi jäsenyyttä, ja varsinaiseksi jäseneksi voivat liittyä kaikki Tampereen korkeakoulujen opiskelijat. Kerhon ideana on tarjota stressitöntä vapaa-ajan toimintaa opiskelun ohessa, joten tapahtumiin osallistuvilta ei vaadita aiempaa harrastuneisuutta tai osaamista. 

Tahrapiiriä järjestetään tällä hetkellä Hervannan ja Keskustan kampuksilla. Tarkemmat päivämäärät sekä sijainnit löytyvät someistamme. Nettisivujen kautta voit myös ehdottaa meille huippua tapahtumaideaa tai vaikka kertoa halukkuudestasi vetää taideopetusta muille. 

Jos haluat pysyä perillä TAHRAn tapahtumista ja toiminnasta, löydät meidät Telegram-kanaviltamme, Instagramista @tahrakerho tai nettisivuiltamme tahrakerho.fi.