Kerhopostia: Tampereen yliopiston lappilainen osakunta Sinni ry

Teksti: Aino Räsänen, Sinni ry:n viestintä- ja tapahtumavastaava

Sinni ry:n tunnus.

Hei! Täällä kuulumisiaan kertoo Tampereen yliopiston lappilainen osakunta, tutummin Sinni ry. Me ollaan vielä suhteellisen nuori, mutta sitäkin sisukkaampi järjestö, kuten nimemmekin kertoo. Idea Sinnin perustamiseen lähti vuosi sitten liikkeelle siitä, kun halusimme koota lappilaisia tai muuten vain lapinmielisiä opiskelijoita yhteen, viettää aikaa yhdessä ja lievittää koti-ikävää. Ja onhan se järjestötoiminta nyt aina kivaa!

Järjestämme monenlaista matalan kynnyksen tapahtumaa aina tulistelusta ja ulkoilusta illanistujaisiin ja sitseihin. Tapahtumissamme voi myös huomata lappiteeman vaikutuksen vähintäänkin kuunnellessaan, kuinka Lapin eri alueiden murteet sekoittuvat puheissa. Järjestömme on melko pieni, joten jäsenten on helppo myös itse esimerkiksi esittää toiveita tapahtumista.

Ponkaisimme syksyn käyntiin Makkararyntäys-tapahtuman merkeissä Kirskaanniemen laavulla, ja syyskuinen sää onneksemme suosi meitä. Auringon laskettuakin juttua riitti nuotiotulen lämmössä kauniissa metsämaisemissa. Lokakuun alussa pidimme rennon uusien illan Telakassa, ja loppuvuodesta olemme järjestämässä sitsejä sekä pikkujouluja. Lyöttäydyimme yhteen savolaisen osakunnan, Savotta ry:n kanssa ideoidessamme kotikunta-teemaisia sitsejä marraskuulle. Pieninä järjestöinä halusimme yhdistää voimamme ja vahvistaa yhdessä osakuntakulttuuria sekä levittää lappilaisuuden sekä savolaisuuden ilosanomaa eteenpäin. Keväälle luvassa on myös monenmoista Lapin salakapakka-illasta ulkoiluun.

Toivotamme iloisesti kaikki kiinnostuneet mukaan jäseniksi. Tullaksesi mukaan, sinun ei tarvitse siis olla syntyjäsi tai sukujuuriltasi lappilainen, sillä meille kaikki osakuntatoiminnasta ja Lapista sekä lappilaisuudesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Meihin saat yhteyden niin Instagramissa (@sinniry) kuin Facebookissakin (Sinni ry). Vastaamme ja kerromme lisää toiminnastamme mielellämme myös sähköpostitse sinniosakunta@gmail.com.

Eihän se ole poka mikhään ko sinnillä kuljethaan yhessä etteenkäsin, toivottavasti nähhään pian!

Kerhopostia on alun perin TTYY:n ylioppilaslehti Anturissa ilmestynyt palsta. Siinä opiskelijoiden parissa toimivat järjestöt kertovat kuulumisiaan.