Tampereen yliopiston uusi rehtori on Keijo Hämäläinen

Hämäläinen on Jyväskylän yliopiston nykyinen rehtori.

Teksti: Maria Muilu

Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu Keijo Hämäläinen. Korkeakoulusäätiön hallitus päätti asiasta kokouksessaan tiistaina 21. maaliskuuta.

Keijo Hämäläinen oli yliopistoyhteisön kuultavana 16. maaliskuuta.
Kuva: Miira Parhiala

Hämäläinen on toiminut Jyväskylän yliopiston rehtorina vuodesta 2017. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori. Hän aloitti fysiikan opinnot vuonna 1982 Helsingin yliopistossa.

Rehtorihaun kärkihakijat Keijo Hämäläinen ja Jari Hämäläinen olivat yliopistoyhteisön kuultavina 16. maaliskuuta. Tuolloin Keijo Hämäläinen sanoi, että hänellä on kokemusta rehtorina toimimisesta ja siitä, mitä työn arki on. Yliopisto on iso organisaatio, ja suuri osa työstä on veden pinnan alla.

”Yhteisöön näkyvä johtaminen yliopistossa on palveluammatti. Johtaminen on viestintää ja arvojohtamista, jossa kerrotaan, millä arvoilla yliopisto toimii”, Hämäläinen sanoi.

Hämäläinen aloittaa toimikautensa 1.6.2023. Aiemmin oli kerrottu, että Tampereen yliopiston nykyisen rehtorin Mari Wallsin toimikausi jatkuu tämän vuoden loppuun asti. Walls haki myös jatkokautta rehtorina, mutta vetäytyi hausta.

Lue lisää: Näin rehtorihaun kärkikaksikko vastasi yliopistoyhteisön kysymyksiin