Wappuradio soi tänäkin vuonna – tauotonta lähetysvirtaa aina vappuaattoon asti

Rakkauden Wappuradio tuuttasi tauotta opiskelijoiden tekemää ohjelmaa.

Wappuradion ohjelmistosta löytyy muun muassa Exculevyradio. Kuva: Aaro Tuukkanen.


Jo kahdettatoista kertaa kuultava Rakkauden Wappuradio marssi eetteriin torstaina 15.4. kello 14. Kaksiviikkoinen spektaakkeli kertoo nettisivuillaan olevansa maailman paras tamperelainen wappuradio.

Mitä sellaiselta sitten voi tänä vuonna odottaa? Maria Järvelin Wappuradion päätoimituksesta lupaa, että yli sadan ohjelman joukosta löytyy kyllä jotain yhdelle ja toisellekin jalalle.

”Meillä on ihan huippuja opiskelijoiden tekemiä ohjelmia. Jokainen on saanut itse päättää, mistä haluaa tehdä radiota. Paljon on musiikkiohjelmia, ja paljon asiaohjelmiakin.”

Maria Järvelin on yksi Wappuradion kolmesta päätoimittajasta. Kuva: Tiia Toivonen/@Tiiatoivonenphotos.

Järvelin hoitaa Wappuradion grafiikkaa ja mediaa. Lisäksi hän vetää jo toista kertaa ohjelmaa nimeltä Huomenta Wappu. Päätoimittajan pesti on jaettu kolmeen pekkaan Järvelinin ja tekniikkavastaava Saskia ”tupsu” Simiskerin sekä tuotanto- ja livevastaava Tuomas Tinuksen kanssa. Kolmikko on tehnyt töitä Wappuradion eteen ihan simoina viime syksystä saakka.

Järvelin odottaa innoissaan, että työn tulokset ovat vihdoin korvin kuultavissa. Hänen mielestään vappuviikkojen ytimessä on yhdessä tekeminen ja yhteistyön ilo.

”Vappunahan näkyy kaikkein parhaiten se, kuinka opiskelijat tekevät yhdessä asioita. Kesän odotus vielä lisää siihen oman puhtinsa.”

Wappuradion päätoimituksen tekniikkavastaava Saskia ”tupsu” Simisker ja assistentti tämän vuoden studiossa. Kuva: Tiia Toivonen/@Tiiatoivonenphotos.

Never mind the välimatka

Etäjuhlinta ei varsinaisesti harmita Järveliniä. Wappuradiolla on käynyt munkki siinä suhteessa, että se olisi joka tapauksessa kuulijoille etäohjelmaa.

”Sunnuntaina meillä on livekonsertti, mutta sekin pidetään tänä vuonna striiminä. Se ei ehkä ole suoranaisesti helppoa, mutta kuitenkin mahdollista järjestää myös etänä.”

Sunnuntaina kuultavassa Livessä soittavat tänä vuonna Folkjykä, Aston Kalmari, Neon Angel, Rahko ja Massipojad. Studiotrubaduurina kuuluu ja näkyy Santeri Sainio.

”Meillä on ihan huippubändejä, jotka ovat innoissaan päästessään esiintymään nyt, kun keikoista on pulaa.”

Tämän vuoden erityisuutuutena Wappuradiossa kuullaan joka arki-iltapäivä tunnin mittainen Järjestöradio, jossa joka päivä uusi ainejärjestö, kilta tai kerho kertoo omasta toiminnastaan. Sitä Järvelin pitää erityisen hyvänä etäajan ohjelmana.

”Päästään taas vähän kiinni siihen, mitä se järjestöelämä on. Myös sellaiset, jotka ovat olleet koko tähänastisen opiskeluaikansa etänä, pääsevät nyt kuulemaan, mitä järjestöissä tapahtuu.”

Yhtä köyttä yhdistyksessä! Kuva: Aaro Tuukkanen/@artzitakesphotos.

Päätoimituksen nakki alkaa hieman helpottaa nyt, kun studio on kasassa. Järvelin itse ei malttaisi odottaa pääsevänsä fiilistelemään tulossa olevia ohjelmia.

”Meillä on tulossa muun muassa Oispa festarit -ohjelmassa neljät erilaiset festarit radion välityksellä. Odotan kovasti myös Exculevyradiota, siinä pääsee vähän fiilistelemään sitä excumeininkiä, jota toivottavasti saa vielä joskus kokea. Voisin luetella kymmeniä, joita oikeasti odotan aivan innoissani.”

Rakkauden Wappuradio on kuultavissa 15.4.–30.4. taajuudella 101,6 MHz tai osoitteessa wappuradio.fi.

Oispa festarit -ohjelma toivomassa lisää lehmänkelloa. Kuva: Aaro Tuukkanen/@artzitakesphotos.