Yliopiston uudet koronalinjaukset voimassa ensimmäisen periodin loppuun

Teksti: Toimitus

Tampereen korkeakouluyhteisön pandemiaryhmä päätti uusista koronalinjauksista maanantaina 16. elokuuta. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa ensimmäisen periodin ajan 17.8.–24.10.

Kampuksilla on voimassa maskisuositus ja yli 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Yliopiston tiloissa saa opiskella ja oleskella enintään 50 henkilön ryhmissä, kunhan turvaväleistä pidetään huolta. Myös tilaisuuksien järjestäminen on mahdollista kokoontumisrajoituksen mukaan.

Yliopiston tiloihin pääsee kulkemaan kulkukortilla ja kulkuoikeudet muille kampuksille voi käydä päivittämässä kyseisen kampuksen infopisteellä. Oleskelu yliopiston kampuksilla päättyy kello 22.

Ensimmäisessä periodissa lähiopetusta kohdistetaan 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille. Lähiopetus- ja tenttitilanteet voidaan järjestää kampuksilla, kunhan tilassa noudatetaan kasvomaskisuositusta ja pidetään riittävä turvaväli. Yli 100 henkilön opetustilanteet järjestetään etänä.

Itseopiskelutilat ja tietokoneluokat ovat avoinna ja tiloissa saa olla korkeintaan 50 henkilöä kerrallaan turvavälejä noudattaen. Kilta-, kerho- ja ainejärjestötiloissa oleskelu on myös sallittua samojen sääntöjen puitteissa

Linjaukset ovat osa Tampereen korkeakouluyhteisön pandemiaryhmän exit-suunnitelmaa, joka mahdollistaa niiden päivittämisen tarvittaessa tiukempaan tai väljempään suuntaan koronavirustilanteen muuttuessa.

Pandemiaryhmä kokoontuu tarkastelemaan koronatilannetta seuraavan kerran 7. lokakuuta.

Tuoreimmat koronatiedot löydät myös Tampereen yliopiston intran päivittyvästä uutisesta(vaatii sisäänkirjautumisen).