Fuksisuunnistus oli tänä vuonna suurempi kuin koskaan – Katso kuvat sateisista suunnistustunnelmista

Treyn järjestämä Fuksisuunnistus keräsi Tampereen keskustan alueelle satoja uusia opiskelijoita. Katukuvassa nähtiin värikkäitä tiimiasuja ja paljon sateenvarjoja.

Teksti: Inka Auranen

Kuvat: Nikke Sillanpää

Fuksisuunnistusta vietettiin sateisissa merkeissä elokuun viimeisellä viikolla. 

Fuksisuunnistus on Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Treyn järjestämä tapahtuma, jossa uudet opiskelijat kiertävät eri tahojen rasteja joukkueittain. Jokaisen joukkueen tulee käydä kuudella eri rastilla suunnistuskartan mukaan. 

Treyn tuutoroinnin asiantuntija ja Fuksisuunnistuksen järjestäjä Teemu Juutilainen kertoo, että tapahtuma sujui kaiken kaikkiaan todella hyvin. 

“Tämä oli suurin Fuksisuunnistus tähän mennessä. Kaikki joukkuepaikat ja osallistujapaikat menivät, ja meillä oli enemmän rastinpitäjiä kuin koskaan aikaisemmin. Etenkin lähtö onnistui tänä vuonna erityisen hyvin, porukka pääsi liikenteeseen todella sujuvasti”, sanoo Juutilainen. 

Tapahtuman aloituspisteellä uudet opiskelijat saivat mukaansa kartat, joiden avulla joukkueet kiersivät eri väreillä merkittyjä suunnistusreittejä. 

Fuksisuunnistuksen ilmoittautuminen täyttyi kokonaan, joten suunnistamassa olisi voinut olla jopa 1500 fuksia. Juutilainen kuitenkin sanoo, että moni ilmoittautuneista oli kipeänä, ja myös sääolosuhteet verottivat osallistujia. Rastinpitäjinä oli noin viitisenkymmentä eri tahoa. 

Juutilainen sanoo, että sateisesta säästä huolimatta osallistujat olivat mukana hyvällä mielellä. 

“Ainakin välittömän palautteen mukaan vaikutti siltä, että fukseilla oli kivaa, ja rastinpitäjätkin tykkäsivät. Jatkoilla oli myös todella hyvä meininki.” 

Tapahtuman jatkoja vietettiin Tullikamarin Klubilla ja Pakkahuoneella. 

Fuksisuunnistuksessa pystyi osallistumaan myös asukilpailuun, jonka voittajille on luvassa palkinto. Suunnistuksessa nähtiinkin monenlaisia tiimiasuja karkkipusseista kielipoliiseihin ja keijuista agentteihin. Myös perinteinen suunnistusvarustus huomioitiin: useammalla joukkuella oli mukanaan esimerkiksi kompassi. 

“Kivoja, värikkäitä asuja näkyi paljon. Haluamme ehdottomasti kannustaa osallistujia heittäytymään ensi vuonnakin”, Juutilainen sanoo. 

Kerkko Kemppi (vas.), Untamo Zilliacus, Nelli Aalto, Saara Latokartano ja Ville Varismäki luottivat tiimivaatteissaan suunnistusteemaan. 

Kuvakooste Fuksisuunnistuksen tunnelmista

Materiaalitekniikkaa opiskelevat Tatu Suihkonen (vas.), Kalle Paulasaari, Onni Mäkinen ja Niilo Könönen viihtyivät Alias Beer pong -pelin parissa Akateemisen olutseura BOSA ry:n rastilla. 
Fuksit pääsivät suunnistuksen aikana myös loikkimaan pomppulinnassa.
Heli Tohni (vas.), Maria Mannermaa, Ella Soltin, Venla Mäntylä ja Olivia Lappalainen pukeutuvat Jellybean-karkkipusseiksi ja voittivat suunnistuksen asukilpailun. Fuksit opiskelevat Biopsissa luonnontieteitä. 
Vaihto-opiskelijat Anna Sobotkova (vas.) ja Luca Marie Steins tutustuivat kyykkään Sorin aukiolla. 
Luokanopettajiksi opiskelevat Emilia Niemi (vas.), Miina Nieminen, Eveliina Saloharju ja Aada Marjakoski pukeutuivat suunnistukseen “Tuhotytöiksi”. Inspiraatio asuun tuli Tehotytöt-lastenohjelmasta, mutta joukkue halusi erottautua massasta omalla Tuhotytöt-versiollaan.
Itu ry:n pisteellä tietojenkäsittelytieteen fuksit Inka Halonen (vas.), Salla Mäkinen ja Lottaliina Savolainen heittivät vauvanukkea lakanan avulla. Nukke oli tarkoitus saada kiinni lastenvaunuilla.

Myös Visiiri oli pitämässä rastia fuksisuunnistuksessa.

Visiirin rastilla fuksit saivat tehtäväkseen kehitellä uutiskuvan aiheesta fuksisyksy. Heidän tuli keksiä kuvalle myös otsikko tai kuvateksti. Uutiskuvissa toistui etenkin sateinen sää ja se, että fuksit ovat syksyllä jokseenkin hukassa. 

”Sateinen syyssää toi fuksimadot pinnalle.” Kuva: Aino Ruponen
”Rakennusalan laskusuhdanne on ajanut jopa rakennusalan teekkarit taloudelliseen ahdinkoon.” Kuva: Christian Ekman