Kaikki ilo irti opiskelijakortista

Opiskelijakorttia kannattaa vilauttaa muuallakin kuin ruokalan kassalla. Visiirin toimittaja kokosi vain osan tarjouksista.

Teksti: Simu Perälä

Kuvat: Toimitus

Vihdoin opiskelijakorttia pääsevät vilauttelemaan nekin, jotka ovat viettäneet opiskelujensa alkutaipaleen vain läppärin kelmeän ruudun tarjotessa ikkunan ulkomaailmaan.

Visiirin toimittaja keräsi mielivaltaisesti luetelman eduista, joita opiskelijakortilla voi Tampereella lunastaa. Lista ei missään nimessä ole kattava, mutta kyllä näillä alkuun pääsee.

Kulttuurin ja viihteen nälkään

Museoiden pääsyliput opiskelijakortilla: Tampereen taidemuseoon 5 euroa (norm. 12 €), Muumimuseoon 9 euroa (norm. 13 e) ja Sara Hildénin taidemuseoon 5 euroa (norm. 13 e).

Liput Tampereen Työväen Teatterin näytöksiin puoleen hintaan tuntia ennen esityksen alkua.

Tampere Filharmonian sinfoniakonserttiliput etukäteen ostettuna 15 euroa (norm. 28 e). Konserttipäivänä ostettuna lipun hinta on 5 euroa. Lisäksi opiskelijalippu ennakkoon tai konserttipäivänä Faunien iltapäivä -kamarimusiikkikonserttiin 5 euroa.

Korkeakouluopiskelijoille Storytel Unlimited -tilaus puoleen hintaan, eli 8,49 e/kk.

Hikoilun ja liikunnan hinkuun

Aamu- ja päivävuorot (klo 6-15) El Padelissa opiskelijalle arkisin etuhintaan padel 20 e/h ja sulkapallo 10 e/h.

Kuntosalijäsenyys Well Gymissä opiskelijalle hintaan 29,90 e/kk (12 kk määräaikainen sopimus, -50% normaalihinnasta). Jäsenyys sisältää ryhmäliikuntatunnit Well Gym Tampereella ja oikeuttaa kaikkien Well Gym -kuntosalien käyttöön.

Elixian jäsenyys opiskelijakortilla -20%

Kuntosali Steelbody, opiskelija-alennuksia kaikista hinnoista, esimerkiksi kertakäynti 5 euroa, kuukausikortti 34 euroa.

Nälkään ja janoon

Zarillosta klassikkoburgerateria 6,70 euroa. Tarjous ei ole voimassa lauantaisin Otavalankadun ja Puutarhakadun ravintoloissa.

Pella`s Cafe, kaikista tuotteista –10%, Fazer Cafe –10% kaikista tuotteista
Hanko Sushissa -15 % kaikesta. Alennuksen saa myös lounasaikaan.

Il Posto -pizzerian à la carte -hinnoista -10 %, myös take away -tilauksista. Alennusta ei saa lounashinnoista.

King Kebab Näsilinnankatu tarjoaa opiskelijoille 10 % alennuksen kaikista normaalihintaisista annoksista, virvoitusjuomista sekä hanaoluista.

Social Burgerjointissa saa 15 % alennuksen kaikista tuotteista joka päivä.

Brittipubi The Red Lionista talon viinipullo hintaan 18 euroa.

Aleksanterin Tuopissa ja Pub Kujakollissa talon viinipullo 18 euroa ja happy hour -hinnat valikoiduista tuotteista.

Sticky Wingersistä normaalihintaisesta ruoasta ja alkoholittomasta juomasta 20 % alennus, ja Siipiweikkojen keskustan ja Tampellan toimipisteistä 10 % alennus ruoka-annoksista sekä 1 euron alennus kaikista juomista.

Classic American Dinerissa normaalihintaiset ruoat ja alkoholittomat juomat -20 %. Etu ei koske lounasta.

Ravintola Frenckell & Pihassa take away -kahvi tai -tee lounaan yhteydessä opiskelijalle hintaan 0,20 euroa. Ateriatuettu opiskelijaruokailu ma-to
klo 11-15 hintaan 2,70 euroa. Lisäksi muista ruokatuotteista opiskelija-alennus -20 %.

Tullikamarilla lukuisia opiskelijaetuja: ma-to kaikista juomatuotteista -20 % ja pe-la kaikista hanatuotteista -20 %. Lisäksi Klubin brunssista 10 % alennus ja ilmainen sisäänpääsy yökerhoon ke-pe (pois lukien tapahtumaillat).

Arkea helpottamaan

Resetestä tietokoneiden ja puhelinten huoltotöistä -10 % (pois lukien Apple-huollot).

Korkeakouluopiskelijana OP:lta voi hakea credit-ominaisuudella varustettua korttia 2 000 euron luottorajalla. Kortti voidaan myöntää heti opintojen alkaessa. Alle 26-vuotiaalle maksuton.

Tampereen Sähkölaitokselta sähkösopimus opiskelijalle kuudeksi kuukaudeksi ilman perusmaksua (norm. 1,98 e/kk).

Ammattiliitot tarjoavat monesti opiskelijoille ilmaista jäsenyttä. Jäsenyyteen kuuluvat jäsenedut, joihin lukeutuu yleensä esimerkiksi oikeus varata liiton loma-asuntoja, ja muun muassa maksuttomia matka- ja tapaturmavakuutuksia.

Jos käyt välillä töissä ja haluat kerryttää ansiosidonnaista työttömyysturvaa, pitää opiskelijajäsenyyden lisäksi yleensä liittyä erikseen työttömyyskassaan.

Huomioi myös nämä

Kauppakeskus Ratinassa opiskelijaetuja yli 20 liikkeestä. Esimerkiksi Silmäasemalta silmälasit -50 % ja käyttötarvikkeet, kuten piilolinssit ja piilolinssinesteet -10 %.

Kauppakeskus Duossa opiskelijaetuja useissa eri liikkeissä, kuten Hervannan Apteekissa (-10 % kaikista itsehoitotuotteista) sekä Subwayssa (-10 % kaikista normaalihinnoista).

Red Lights -erotiikkaliikkeestä -10 % kaikista tuotteista (ei koske tarjoustuotteita).

Yhdistys etujen takana

Etuja opiskelijoille neuvottelee yhdistys nimeltä Opiskelijan Tampere. Se on 15 vuotta sitten silloisten ylioppilaskuntien sekä Tamkin opiskelijakunnan perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden viihtyvyyttä Tampereella ja neuvotella opiskelijoille etuja.

Eduista hyötyvää populaa Tampereella riittää: kaupungissa on 35 000 korkeakouluopiskelijaa ja siihen päälle vielä 25 000 toisen asteen opiskelijaa.

”Yhdistyksen pääpointtina on nimenomaan opiskelijaedut. Neuvottelemme yritysten kanssa uusia etuja ja markkinoimme niitä opiskelijoille”, yhdistyksen toiminnanjohtaja Aleksi Aaltonen sanoo.

Nyt kun maailma alkaa taas aueta ja myös opiskelijaetujen hyödyntämisestä tulee mahdollista, Aaltosella on opiskelijaelämän noviiseille tärkeä neuvo.

”Missä tahansa meneekin, aina kannattaa kysyä opiskelija-alennuksia. Se on yleinen maneeri, joka opiskelijan kannattaa osata, kun liikkuu Pirkanmaalla.”

Koronapandemia vaikutti myös opiskelijaetuihin.

”Yritykset kokivat taloudellista ahdinkoa. Silloin leikataan ensimmäisenä markkinointibudjetista ja opiskelijamarkkinoinnista. Moni luopui opiskelijaeduista. Etuja ei myöskään voi hyödyntää, jos paikat eivät ole auki.”

Nyt tilanne on Aaltosen mukaan kuitenkin elpymässä ja yritykset panostavat jälleen opiskelijamarkkinointiin.

Yhdistyksen nettisivuille on Aaltosen mukaan pyritty keräämään kaikki tieto, mitä opiskelija saattaa arjessaan Tampereella tarvita, aina yleisten saunojen aukioloista lähtien. Sivuilla on myös tapahtumakalenteri, johon voi ilmaiseksi ilmoittaa opiskelijoille järjestytyt tapahtumat.

Eduista hyötyäkseen ei tarvitse liittyä yhdistyksen jäseneksi, vaan olemalla Treyn, Tamkon, Hamkon tai Osky ry:n jäsen saa kaikki yhdistyksen palvelut ilmaiseksi.

Kevään tapahtumatarjonnasta Aaltonen vinkkaa maaliskuun 31. päivänä Tullikamarilla järjestettävän TR3festin, joka kerää yhteen Tampereen korkeakouluopiskelijat.