Kerhopostia: Tampereen akateemisesti sivistyneet Gambinan ystävät

Teksti: Miska Rantala & Petra Viitanen, TAkSiGaYs:n puheenjohtajisto

Terveisiä Tampereen Akateemisesti Sivistyneiden Gambinan Ystävistä!

Ensimmäisenä mieleesi voi herätä kysymys “Siis juotteko te vaan Gambinaa?” Tarkoituksenamme on kuitenkin kasvattaa poikkitieteellisyyttä ja yhteisöllisyyttä rennolla tavalla! Ohessa luonnollisesti huolehdimme valtakunnallisesta Gambina-edunvalvonnasta.  

Poikkitieteellisyys on meille tärkeää. Tuomme yhteen opiskelijoita sekä kaikilla Tampereen kampuksilla että ympäri Suomea. Tämä näkyy kerhon toiminnassa erityisesti yli 2000 jäsenen Poikkitieteellisessä Gambina-ryhmässä Telegramissa. Ryhmän laaja jäsenistö on kuitenkin vain murto-osa kannatusjäsenistämme, joihin kuuluu jokainen Gambina-kokoukseen osallistunut henkilö. Tampereelta lähtenyt tapa on levinnyt joka puolelle Suomea ja ympäri maailmaa. Jännityksellä odotamme, kuka korkkaa jäljellä olevien maanosien ensimmäiset Gambinat. Oletko sinä Oseanian tai Antarktiksen valloittaja?  

Pandemiatilanteen vuoksi perinteiset tapahtumat, kuten sitsit, on jätetty pitämättä ja Gambina-kokoukset eli Gokoukset ahtaissa tiloissa ovat jääneet toistaiseksi historiaan. Mutta kiirettä on silti pitänyt! Kesällä tietoomme tuli järkyttävä uutinen: Gambinan reseptiä oltiin muuttamassa. Perinteinen omenaviinipohja oli vaihtumassa valkoviiniin. Tiedotimme yhteisöä muutoksesta ja kunnioitimme vanhan reseptin Gambinaa viimeisen kerran tyhjentämällä kaikki Suomen Alkot Gambinasta – yksikään pullo ei saanut jäädä yksin. Aktiivinen yhteisömme toteutti sen, että kaikki Alkot toden totta tyhjenivät. Uuden Gambinan maku on erilainen, mutta ainakin hinta pysyi samana! 

Vaikka alkoholia et nauttisikaan, toivotamme sinut mukaan Gokouksiin sekä toimintaamme! Jos joskus kuulet juhlissa kokouskutsun, käy vilkaisemassa ja ihmettelemässä! Kokousohjeet löydät osoitteesta gambina.fi. Muistutamme myös turvavälien tärkeydestä sekä omista gokousmukeista!  

Rubiininpunaista syksyä!  

Kerhopostia on alun perin TTYY:n ylioppilaslehti Anturissa ilmestynyt palsta. Siinä opiskelijoiden parissa toimivat järjestöt kertovat kuulumisiaan.