Mitä Vittua?! Kuka on Teemunkierroksen Teemu? 

Teksti: Anni Kanniainen

Kuvat: Juha-Matti Hakojärvi

Teemunkierros on vuosittainen tamperelainen wappuperinne, jossa opiskelijat keräävät passeihin eli läystäkkeisiin leimoja 24 eri tapahtumasta suorittaakseen arvokkaan Emäteemun arvonimen. Alempia arvonimiä ovat Wappuhäslä (16 tapahtumaa) ja Wappulusmu (8 tapahtumaa).  

Mistä Teemunkierros on saanut nimensä, Tamperen ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja Jussi Kekki? 

Tästä minulla ei ole tarkkaa tietoa, mutta olen kuullut tarinan, että kyseessä on ollut tapahtumasuunnittelijoiden välinen puujalkavitsi, jossa sana “Teemunkierros” tulee sanoista “Tee mun kierros”. Kyseistä Teemua ei siis ole ollut olemassa. 

Milloin ja miten Teemunkierros on saanut alkunsa? 

Teemunkierroksen ovat keksineet Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan wapputiimiläiset vuonna 1987 Tampereen Hervannassa. 

Mistä muut Teemunkierroksen arvonimet ovat peräisin? 

Arvonimet tulivat vuonna 2019, kun ensimmäinen Suomen suurin Wappu syntyi ylioppilaskuntien yhdistymisen jälkeen. Monia oli jäänyt harmittamaan, että vapputapahtumista ei ollut tätä ennen jäänyt mitään käteen, vaikka olisi käynyt todella monessa tapahtumassa. 

Kuinka monta opiskelijaa osallistuu Teemunkierrokseen vuosittain? 

Riippuu siitä, mitataanko kävijämäärä läystäkkeiden vai tapahtumista saatavien haalarimerkkien kautta, mutta joka tapauksessa määrä on tuhansia. 

Oikaisu 24.4. kello 14.45: Täsmennetty, että Teemunkierroksen ovat keksineet Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan wapputiimiläiset, eivät Tampereen ylioppilaskunnan vapputiimiläiset, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.