Mitä vittua?! Miksi Iltakoulun valmennuskurssi maksaa 400 euroa? 

Teksti: Maria Muilu

Politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulun valmennuskurssi maksaa 399 euroa. Myös muut ainejärjestöt ja killat järjestävät valmennuskursseja: esimerkiksi journalistiikkaan (45 €), diplomi-insinööriksi (50 €), hallintotieteisiin (85 €) tai lääkikseen (99 €) on tarjolla erilaisia valmennuksia. 

Miksi Iltakoulun valmennuskurssi maksaa moninkertaisesti muihin verrattuna, Iltakoulun valmennuskurssin vastaava Mui Chuenjit? 

”Aiemmilta valmennuskursseilta on selvinnyt tyytymättömyyttä opettajan palkkaan työmäärään nähden. Työhön kuluu opettajalta arviolta noin 150 tuntia. Kaupalliseen valmennuskurssiin verrattuna hinnat ovat edulliset, ja saadut voitot menevät opiskelijoiden hyväksi.”

Viime vuonna valmennuskurssinne maksoi 299 euroa. Kolhiiko inflaatio Iltakoulua näin kovasti? 

”Halusimme nostaa opettajan palkkaa, koska näimme siihen tarvetta. Lisäsimme myös yhden päivän lisää valmennuskurssiin. Emme tee yhtään enemmän voittoa verrattuna viime vuoteen, vaan kaikki ylimääräinen menee opettajalle.” 

Keitä kurssin opettajat ovat? 

”He ovat maisterivaiheen opiskelijoita.”

Valmennuskurssi on viisipäiväinen, mutta esittelytekstin mukaan opetus ”painottuu iltapäivään ja iltaan”. Montako tuntia opetusta kurssilla siis on? 

”Luentoja on Zoomissa maanantaista perjantaisin neljästä kahdeksaan. Sen lisäksi on erillinen harjoituskoepäivä.”

Onko osallistujia kurssille riittänyt? 

”On. 25 on ollut raja kurssille, ja joka vuosi on ollut suunnilleen sen verran osallistujia.”  

Jos menestys jatkuu, onko hinta vuoden päästä 500 €? 

”Ne ovat ensi vuoden hallituksen juttuja, mutta en usko, että hinta nousee enempää.”