Mitä vittua?! Miksi kampusten huoneista on viety roskikset?

Teksti ja kuvat: Inka Auranen

Tampereen yliopisto on kerännyt roska-astioita pois kampusten tiloista. Tyhjiä roskakoreja on lojunut etenkin Hervannan kampuksen päärakennuksen kellaritiloissa sekä yliopiston käytävillä ”saa ottaa” -lapuilla varustettuina.

Miksi roskakoreja on viety pois kampusten tiloista, tila- ja kiinteistöpalvelujen palvelupäällikkö Saana Raatikainen?

Roska-astioita on viety pois työhuoneista sekä opetus- ja kokoustiloista, koska haluamme edistää jätteiden lajittelua. Meillä on jätelain mukaan velvoite eritellä jätejakeet ja toimittaa ne asianmukaisesti lajiteltuina keräykseen. Meidän ei ole mahdollista järjestää lajittelua jokaisessa tilassa erikseen, vaan lajittelu on järjestetty aula- ja käytävätiloihin.

Mitä vanhoille roskiksille tehdään?

Olemme halunneet jakaa roskakoreja ja -kärryjä kampuksilla, jos opiskelijat haluaisivat niitä omiin asuntoihinsa lajittelua varten. Jäteastioita myös säilötään jonkin verran, jos niille tulee myöhemmin tarvetta.

Loput roska-astiat lajitellaan asianmukaisesti jätteidenkeräykseen.

Hervannan kampuksen päärakennuksen kellari oli täynnä roskiksia. Onko kaikkien kampusten roskikset kärrätty Hervantaan?

Ei ole. Kellarikäytävä toimii varastointipaikkana, kun odotamme, että kaikkiin tiloihin saadaan lajitteluastiat.

Minne laitamme roskat jatkossa?

Aula- ja käytävätiloista pitäisi löytyä lajittelusetti, johon voi lajitella kartonkia, sekajätettä, biojätettä, pakkausmuovia sekä pulloja ja tölkkejä. Lisäksi käytäviltä löytyy astioita keräyspaperille. Joissain kiinteistöissä saattaa olla myös pahvirullakkoja, joihin voi halutessaan viedä pahvijätteitä.

Roska-astioita Hervannassa.