Mitä vittua?! Mitä Päätalon kierrätyshuoneessa on tapahtunut?

Teksti: Inka Auranen

Keskustakampuksen Päätalossa sijaitseva kierrätyshuone on suljettu toistaiseksi. Yliopiston intrassa kerrotaan, että tila on suljettu ”väärinkäytösten takia”, ja että tilasta on löytynyt ”kiellettyjä aineita”.

Millaisia kiellettyjä aineita kierrätyshuoneesta on löydetty, tila- ja kiinteistöpalvelujen palvelupäällikkö Saana Raatikainen?

Olemme tehneet turvallisuuspuolen kanssa linjauksen, että emme avaa tarkemmin, mistä aineesta on kysymys. Katsomme tämän kuitenkin vakavaksi väärinkäytökseksi, sillä tila on avoimesti kaikkien käytettävissä. Huonetta ei siis pystytä valvomaan riittävästi.

Millainen merkitys huoneella on ollut opiskelijoille ja henkilökunnalle?

Luulen, että huone on ollut jokseenkin tunnettu, koska se oli käytössä jo vanhassa Tampereen yliopistossa. Kun yliopistot yhdistyivät, resurssit huoneen valvontaan muuttuivat. Kestävän kehityksen asioiden organisointi on ollut yliopistossa muutosmyllerryksessä niin kuin kaikki muukin.

Avataanko kierrätyshuone uudelleen tai onko tilalle tulossa jotakin vastaavaa?

Meillähän on jo pienet kierrätyspisteet Tamkilla ja Hervannassa. Keskustakampuksellakin on Päätalossa kirjojen kierrätyshylly, joka on toiminut todella hyvin.

Selvitämme, löytyisikö kierrätyshuoneelle uutta tilaa, joka olisi paremmin valvottu – ehkä sellaisella sijainnilla, että vahtimestari pystyisi ohi kulkiessaan valvomaan huonetta.

Raatikainen ei vastannut Visiirin tiedusteluihin siitä, olivatko huoneesta löydetyt aineet lainvastaisia. Visiiri ei saanut vastausta myöskään siihen, milloin väärinkäytökset ovat tapahtuneet.