Pandemiaryhmä myöntyi – Sportunin liikuntatiloja voidaan avata rajoituksin

Teksti: Toimitus

Kuvitus: Pauliina Lindell

Yliopiston koronatoimia ohjaava pandemiaryhmä on keskiviikkoisessa kokouksessaan näyttänyt vihreää valoa sille, että Sportunin liikuntatiloja voidaan avata käyttöön nykyisten rajoitusten puitteissa. Liikuntatilat ovat olleet suljettuina joulukuun alusta asti.

Visiirin saamien tietojen mukaan liikuntatiloja voitaisiin avata aikaisintaan viikolla 8, eli helmikuun viimeisellä viikolla.

Liikuntatilat on tarkoitus avata siten, että liikkumaan haluava varaa itselleen etukäteen vuoron nettiajanvarauksella. Vuoron keston aikana varaaja saapuu paikalle, tekee harjoitukset ja poistuu liikuntatiloista. Liikuntakeskusten saunat ja suihkut eivät ole käytössä.

Alun perin vuoron kestoksi kaavailtiin kahta tuntia. TREYn edustaja ehdotti pandemiaryhmälle vuorojen lyhentämistä 1,5 tuntiin, jotta mahdollisimman moni ehtii käyttää palveluita. Kuntosalien yhtäaikaseksi käyttäjämääräksi on kaavailtu enintään 10:ntä henkilöä. Suunnitelman mukaan palloiluhallit avataan vain sulkapallon pelaamiselle, joukkuelajit ovat yhä pannassa.

Visiiri seuraa liikunta-asioissa tapahtuvia muutoksia.