Toas Hippokseen Juvenes-ravintola 

Teksti: Anni Kanniainen

Opiskelijaravintolayritys Juvenes avaa ravintolan Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (Toas) Hippos-asuntokohteeseen syksyn 2024 aikana. 

Toas kertoo, että ravintolan on määrä avautua Teiskontien ja Uimalankadun risteykseen. 

Visualisoinnit luonnossuunnitteluvaiheesta, 2022, INNER Sisustusarkkitehdit Oy

Juveneksen toimitusjohtaja Bodil Ståhl kertoo Visiirille, että ravintolan on määrä avautua Hippokseen marraskuussa, ja että se on suunniteltu erityisesti etäopiskelijoiden tarpeita varten. 

Juveneksen ravintola toimisi opiskelijaravintolan lisäksi myös korttelin olohuoneena, jossa Ståhlin mukaan voitaisiin järjestää esimerkiksi keskustelupaneeleja, tietovisoja tai vapputapahtumia. Ainakin osa tapahtumista tulee olemaan maksuttomia. 

“Lähtökohtana on, että ravintola toimisi olohuoneena, jonne voisi tulla näkemään toisia asukkaita ilman, että siitä pitäisi maksaa,” Ståhl sanoo. 

Tulevan ravintolan kalusteet ovat Ståhlin mukaan vastuullisesti hankittuja, ja sisustus on suunniteltu vastaamaan vuorokauden tarpeita. 

“Pöytämateriaalit tulevat olemaan puuta, ja ostamme ravintolaa varten käytettyjä tuoleja, joita päällystämme uudelleen.” Ståhl kertoo. 

Sisustusarkkitehti Hanna-Marie Naukkarinen hanketta toteuttavasta INNER Sisustusarkkitehdit-yrityksestä kertoo, että ravintolan suunnittelun alkuvaiheessa kestävän kehityksen mukaisia tuotteita oli markkinoilla vähän. Hankkeen aikana niin valmistajien ja toimittajien kuin myös suunnittelijoiden tietoisuus ympäristöystävällisyydestä on hänen mukaansa kasvanut.

Naukkarinen kertoo, että sisustushanke on viimeistelyä vaille valmis, ja seuraavaksi on edessä tuotteiden kilpailutus. Yritys aikoo ympäristövaikutusten mittaamiseksi laskea ravintolaan valittujen tuotteiden hiilijalanjäljen ja verrata sitä vaihtoehtoon, jossa ympäristöystävällisiä tuotteita ei olisi käytetty.

Tuotteiden valintaperusteista ja niiden valmistusmateriaaleista ja hiilipäästöistä on suunnitteilla kuluttajille tarkoitettu raportti.

Visualisoinnit luonnossuunnitteluvaiheesta, 2022, INNER Sisustusarkkitehdit Oy

Juvenes aikoo järjestää kilpailuja ja kyselyitä, joiden avulla ravintolan toteuttamiseen voidaan vaikuttaa. Perusteilla on Juveneksen toimitusjohtaja Ståhlin mukaan asiakasraati. Juvenes tiedottaa vaikutusmahdollisuuksista sekä omissa somekanavissaan että yhteistyössä Tampereen ylioppilaskunnan Treyn kanssa. 

Ståhlin mukaan koko Hippos on suunniteltu kokonaisvaltaisesti palvelemaan opiskelijoiden tarpeita kuntosalista ravintolaan ja tapahtumanjärjestämiseen. 

Lisää Toasista: https://www.visiirilehti.fi/toas-on-vaantanyt-katta-kaupungin-kanssa-vuosia-siita-saako-vanhaa-purkaa-tata-kaikkea-opiskelijataloille-tehdaan-nyt