Kerhopostia: Ilmailukerho Albatrossi

Teksti: Sami Vapola

Lennokkaat terveiset ilmailukerho Albatrossista!
Ilmailukerho Albatross ei kenties ole korkeakouluyhteisömme suurin tai näkyvin kerho, mutta tärkeän roolin se täyttää – se yhdistää kaikesta ilmailusta kiinnostuneita.

Mitä kaikkea Albatrossin toimintaan sitten kuuluu? Aikojen saatossa tämä on vähän vaihdellut aktiivien kiinnostusten mukaan. Joskus on ollut vilkasta laskuvarjohyppytoimintaa, sitten taas lentosimulaattorilennätystä, mutta nykyään eniten aktiivista meininkiä on RC-lennätyksessä.

Omaa lentokalustoa taas ei valitettavasti löydy. Ainakaan vielä. Albatrossin perinteiden mukaan nimittäin teemme toki avokätisen ostotarjouksen ilmavoimien Hornetista kaluston vaihtuessa, kuten aikoinaan on samaan tapaan yritetty ostaa esimerkiksi MiG-21:stä. Menestys on ollut tähän mennessä heikkoa, mutta luottoa on siihen, että sähkötalon parkkipaikalle yksi kone mahtuisi.

Korona-aika on vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä, ja esimerkiksi Tamppi Areenan sisälennätystapahtumat ovat olleet taas tauolla. Pian kuitenkin pitäisi taas onnistua, ja toivotammekin kaikki tervetulleiksi tutustumaan ja vaikka kokeilemaan kerhon kalustolla lennätystä. Ei sitä tiedä, jos kiinnostuu enemmänkin ja päättää rakentaa vaikka oman koneen, johon kerhohuoneelta löytyy kaikki työkalut ja materiaalit.

Pitää myös vähän mainostaa samassa kerhohuoneessa toimivan Euroavia Tampereen Air Cargo Challenge -kisaprojektia, joka on siis vähän kuin Remmi-Team lennokeilla, ja tähänkin pääsee kiinnostuneet mukaan tulevinakin vuosina.

Mikäli siis minkä sortin tahansa ilmailu kiinnostaa, tai miksei uuden harrastuksen aloittaminen, tervetuloa tutustumaan Albatrossin toimintaan!