Kerhopostia: NääsPeksi

Teksti: Jenni Arponen, NääsPeksin tuottaja

Interaktiivisen musiikkinäytelmän yhdistys NääsPeksi ry on vuonna 2011 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tuottaa ja tukea korkeakouluopiskelijoiden teatteriharrastusta Tampereen seudulla. NääsPeksin nykyisellään hyvin poikkitieteellinen toiminta on kuitenkin saanut alkunsa jo vuonna 1999. Koko on kasvanut jo niin suureksi, että kyseessä on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista harrasteteattereista!

NääsPeksi on näkyvä osa korkeakouluopiskelijatoimintaa ympärivuotisella toiminnallaan ja tapahtumillaan. Suurimman näkyvyyden yhdistys saavuttaa kuitenkin joka syksynä esitettävillä, spektaakkelimaisilla teatteriesityksillään sekä Tampereen että ulkopaikkakuntien lavoilla. Uskomaton projekti käynnistyy jo alkuvuodesta ja rakennetaan eri osa-alueiden voimin heti käsikirjoituksesta alkaen. NääsPeksin interaktiivisuus muodostuu taikasanasta Omstart!, jonka huutamalla esitystä katsomaan saapunut yleisö saa äsken tapahtuneen tapahtumaan uudelleen
– tällä kertaa ennennäkemättömällä, täysin improvisoidulla tavalla!

YLEISÖLLE varmasti tutuimmiksi tulevat syksyn esityksen näyttelijät, bändi sekä tanssijat, mutta näiden esiintyvien osa-alueiden lisäksi produktion takaa löytyy liuta rautaisia tekijöitä muun muassa lavasteita rakentamasta, produktiota tuottamasta, kappaleita sanoittamasta ja vaikkapa erilaisia tarpeistoesineitä muovaamasta. Muutamiin osa-alueisiin haetaan vuosittain pääsykokeiden tai ennakkotehtävien avulla, mutta suurin osa osa-alueista perustuu mielenkiintoon ja haluun päästä toteuttamaan ja tekemään teatteria yhdessä. Haltuun kannattaakin tästä syystä napata NääsPeksin somekanavat, jotta pysyt parhaiten mukana tiedotuksessa siitä, milloin juuri sinä voisit liittyä matkaan mukaan!

NääsPeksi toivottaa jokaisen uuden, innostuneen, valovoimaisen ja toiminnasta kiinnostuneen tekijän mielellään osaksi häikäisevää joukkiotaan!

Jenni Arponen

NääsPeksin 2023 tuottaja

Kerhopostia on alun perin TTYY:n ylioppilaslehti Anturissa ilmestynyt palsta. Siinä opiskelijoiden parissa toimivat järjestöt kertovat kuulumisiaan.