Kerhopostia: Terveisiä Excaliburilta!

Teksti: Niko Mikkonen

Kuvat: Anette Karppinen

Tampereen akateeminen roolipelikerho Excalibur ry on Tampereen korkeakouluyhteisössä pöytäpelikulttuuria edistävä harrastejärjestö. Nimestä huolimatta kerholla pelataan monipuolisesti erilaisia pöytäpelejä: pöytäroolipelejä sekä lauta-, kortti- ja miniatyyripelejä. Kerholla voi pelata myös klassikkopelejä, kuten shakkia, go:ta ja mahjongia. 

Kerhohuoneemme sijaitsee Hervannan kampuksen Rakennustalossa. Jatkuvaan toimintaamme kuuluvat viikoittaiset lautapeli-illat ja kuukausittaiset roolipeli-illat. Lisäksi jäsenet aktiivisesti tekevät omia peliporukoitaan, joihin voi liittyä helposti esimerkiksi peli-illoissa tai tiedustelemalla kerhon viestintäkanavilla. 

Järjestämme peli-iltojen lisäksi isompia tapahtumia. Pelikausi avataan alkusyksyllä pöytäpelien täytteisellä avajaissaunalla, jossa etsitään uutta väkeä mukaan peliporukoihin. Kausi päätetään loppukeväällä kaudenpäättäjäissaunalla. Vuosittain Wappuaattona vanhat jäsenet pitävät uusille salaperäisen larp-henkisen fuksijäynän, johon osallistumalla voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olevansa excalainen. Kerho on myös mukana erilaisissa conitapahtumissa, joista merkittävimpiä ovat Tampereella järjestettävät Tracon ja Tracon Hitpoint. 

Juhlistamme 35v-vuosijuhlia maaliskuun alussa. Kerho on perustettu roolipelien yleistymisen aikaan Suomessa vuonna 1989 nimellä Tampereen teekkarien roolipelikerho Excalibur. Nykyään jäseniä on runsaasti kaikilta Tampereen kampuksilta. Yksi Suomen suurimmista roolipelitapahtumista Tracon on Excaliburin käsialaa. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005 Tampereen teknillisen yliopiston tiloissa. Lautapeli- ja kirjallisuuskokoelmamme ulottuu usealle vuosikymmenelle. 

Jäsenmaksun suuruus on 10 €/vuosi. Jäsenet voivat muun muassa lainata vapaasti pelejä ja kirjallisuutta kokoelmastamme sekä tehdä kerhohuonevarauksia omiin pelailuihinsa. 

Kaikki järjestämämme peli-illat ja tapahtumat ovat avoimia eivätkä vaadi jäsenyyttä. Tule tutustumaan!