Mitä vittua?: Fuksien tervetuliaispaketit vaihtuivat nettilinkkiin

Teksti: Aapo Laakso

Kuvitus: Pauliina Lindell

Viime vuonna yliopisto lähetti uusille opiskelijoille postissa kirjeen, jossa oli rehtorin tervetuliaiskirje, TREYn fuksiopas ja haalarimerkki, Tuni-swägää ja muun muassa tiedot opintojen alusta. Tänä vuonna saman asian ajoi opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä lähetetty linkki Opintopolku-palveluun.

Koulutuksen ja oppimisen yksikön Ohjauksen ja hyvinvoinnin tuen tiimin palvelupäällikkö Suvi-Päivikki Ikonen, miksi kirjeistä luovuttiin?
”Kirjeistä luovuttiin, koska opiskelijat saavat sähköisen hyväksymiskirjeen ja tähän yhteyteen on luonnollista liittää linkki tiedon äärelle. Panostimme tälle vuodelle erityisesti tervetulosivujen visuaaliseen ilmeeseen ja fiiliksen tuomiseen sähköisesti. Viime vuonna tervetulokirjeitä myös palautui yliopistolle yllättävän paljon.”

Painattaminen ja postitus oli kieltämättä kymmenien tuhansien eurojen tikki. Nykyisellään osalla opiskelijoista on kuitenkin ollut vaikeuksia löytää muun muassa orientoivien aikatauluja. Olisiko fukseille voinut lähettää sähköpostia?
”TREYn tuutor-vastaava viestitti asiasta elokuun puolivälissä ja sähköpostien lähettämistä alettiin valmistella. Sähköpostiosoitteita on kuitenkin teknisesti vaikea kerätä nopeasti Opintopolusta. Meillä oli mailipohja valmiina, mutta sähköpostittamisesta päätettiin sitten luopua, kun osoitteita ei saatu ajoissa. Käsityksemme mukaan haaste löytää tietoa ei koskettanut kovin suurta opiskelijajoukkoa.”

Meinaatteko ensi vuonna laittaa sähköpostit tulille?
”Yliopiston osoitteesta lähtevä muistutus- ja tervetuloviesti sopivasti ennen orientaatioviikkoa on varmasti hyvä lisä jatkossa. Syyskuussa keräämme uusilta opiskelijoilta palautetta orientaatioviikosta ja tervetulomateriaaleista.”

Mitä vittua on alun perin Tamyn ylioppilaslehti Aviisissa ilmestynyt palsta. Siinä kysytään etsitään vastauksia askarruttaviin aiheisiin.