Mitä vittua?: Kelmit teekkarien kulttuurihistorian kimpussa

Visiirin salaiselta lähteeltä saamien tietojen mukaan Hervannan kampuksella sijaitsevaan Teekkarimuseoon murtauduttiin viime vuoden lokakuussa. Huhujen mukaan ilkityössä rikkoutui lasia ja anastettiin entisen signaalinkäsittelyn ja tietoliikenne-elektroniikan killan TeLEn omaisuutta.

Teksti: Eli Harju

Kuvitus: Pauliina Lindell

Tampereen Teekkarien Teekkarimestari Marikki Heiskanen, mitä Teekkarimuseon murrossa katosi?

”Meidän tietojemme mukaan Teekkarimuseosta vietiin ammattiainekerho TeLEn puujalka ja yliopiston käsidesi. Puujalka oli TeLEn sitsien kiertopalkinto. Parhaan puujalkavitsin kertonut sai kantaa tätä puujalkaa kaulassaan.”

Ilmoititteko asiasta poliisille?

”Asiaa selvitettiin yliopiston tilapalveluiden kanssa ja yliopisto on tehnyt tästä poliisille rikosilmoituksen. Sen jälkeen me emme ole kuulleet asiasta.”

Onko rikoksella epäiltyä?

”Mehän emme tietenkään ole mitään valvontavideoita tai muuta nähneet, ne menevät suoraan poliisille. Kuulemma niissä joku epäilty on, tai ainakin joku henkilö, jonka yliopiston tilapalvelut on tulkinnut mahdolliseksi epäillyksi.”

Miksi asiaa on salailtu yleisöltä?

”En usko, että oli tarkoitus mitenkään salailla, mutta yliopiston linja oli aika selkeä siinä, että asiaa edistää pelkästään poliisi. Tarkoituksemme oli sitten antaa sen mennä niin.”

Saanko kertoa loppuun puujalkavitsin? Miltä näyttävät värittömät rosvot? Kelmeiltä!

”Hehe!”