Kolumni: Horoskooppini oli rasittavan totta 

Teksti: Eeva Valtokari

Joulun alla alkoi kuukauden kestävä Capricorn Season, siis astrologiaa mukaillen kauriiden kausi. Kauris on joulukuun 21. päivän ja tammikuun 20. päivän välillä syntyneiden maamerkki, jonka edustajia luonnehditaan luotettaviksi, käytännöllisiksi ja maatuneiksi konkreettisen todellisuuden arvostajiksi. 

Kerran erehdyin kertomaan, että olen skeptinen astrologian suhteen. Sain onnekseni nopeasti diagnoosin horoskooppeja rakastavalta tutultani. Hänen mukaansa en ole vielä löytänyt hengellistä totuutta – mutta kauriit nyt ovat usein tuollaisia tosikkoja – ja siksi aurani on huonossa kunnossa. Tilanne oli niin hälyttävä, että tuttu halusi puhdistaa ympäröivän ilman sytyttämällä kotonani palo santo-puunpalan suitsukkeeksi. 

Ja mikä pahinta – en voinut väittää vastaakaan! Olisin ehkä loukkaantunut syvemmin, mutta klassisen kauriin tavoin ajattelen päälläni. Olen rationaalinen ja vaadin todisteita. Oli syynä sitten jokin neuroepätyypillisyys tai puhdas itsekeskeisyys, en aisti hienovaraisia energioita ympärilläni. Ajatus siitä, että syntymäaikani määrittelisi itsessäni jotakin, lähinnä ahdistaa.   

Tilanne oli niin hälyttävä, että tuttu halusi puhdistaa ympäröivän ilman sytyttämällä kotonani palo santo -puunpalan suitsukkeeksi

Vaikka en uskokaan astrologiaan, sovin hyvin kauriiden muottiin. Myös oma Instagram-empiriani viittaa siihen, että kauriit jakavat horoskooppisisältöjä epätodennäköisesti (toisin kuin neitsyet, kalat, härät ja ravut). 

Googlatessa ”why capricorns” haetuin häntä kuuluu ”are the worst?”. Siis hyvää alkuvuotta kaikki kanssakauriit, loogisuutta arvostavat, matematiikalla maailmaa jäsentävät ja pätemistä rakastavat opiskelijat.  

Kannustan silti jokaista kaurismaista järkeilijää etsimään tänä vuonna itsestään lisää heittäytymistä ja supistamaan silmienpyörittelyä asioille, joita me vain emme vielä ymmärrä.