Kerhopostia: Elokuvakerho Monroe

Teksti: Noora Vaakanainen

Hei opiskelija, 

oletko kiinnostunut elokuvista? Haluaisitko olla mukana ideoimassa ja järjestämässä elokuvanäytöksiä? Tule mukaan elokuvakerhotoimintaan! 

Elokuvakerho Monroe on vuonna 1968 perustettu tamperelainen kulttuuriyhdistys. Kerhon toiminnan ydinalueen muodostavat Arthouse Cinema Niagarassa toteutetut elokuvanäytökset ja niitä edeltävät avoimet keskustelutilaisuudet. Kerhon toiminta käsittää lisäksi leffavisoja O’Connell’sissa ja päiväkahveja keskustan kahviloissa. Järjestämme aktiivijäsenille myös erilaisia virkistystapahtumia, kuten esimerkiksi saunailtoja, elokuvateemaisia mökkireissuja sekä ekskursioita taidenäyttelyihin. 

Meille on tärkeää vaalia nopeasti katoavaa filmikulttuuria, ja siksi lähes kaikki kerhon elokuvat näytetään filmikopioilta. Tänä vuonna ohjelmistomme teemana on Marginaali, eli pyrimme esittelemään pirkaanmaalaiselle yleisölle elokuvataiteen vastavirtaa. Kevätkauden avaa 27. huhtikuuta feministitaiteilija Virginie Despentesin punk-henkinen eksploitaatiokuva Pane mua (Baise-moi, 2000).  

Monroen jäsenyys tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää omaa elokuvatietämystä. Monroen aktiivina pääset keskustelemaan elokuvista asiantuntevassa seurassa, organisoimaan kulttuuritapahtumia ja verkostoitumaan ammattilaisten kanssa. Kerhotoiminta kehittää siis monia kulttuurialalla tarvittavia taitoja. 

Elokuvarkerho Monroeta voi seurata Facebookissa (Elokuvakerho Monroe), ja kerholla on myös oma blogi FilmiLiekki (http://filmiliekki.blogspot.com). Lisätietoja kokouksista ja tapahtumista voi pyytää myös sähköpostilla osoitteesta elokuvakerhomonroe@gmail.com

Leffaterveisin,  

Puheenjohtaja Noora Vaakanainen & Monroe-aktiivit