Kerhopostia: Kameraseura Vastavalo

Teksti: Lauri Paulamäki, Kameraseura Vastavalon puheenjohtaja

Terveiset Kameraseura Vastavalosta! 

Olemme pieni mutta aktiivinen valokuvauksesta kiinnostuneiden yhteisö, jonka toiminnassa ei ole keskeistä osaamistaso eikä välineistön hinta. Tärkeämpää on mukava tekeminen ja uusien asioiden oppiminen. Monissa valokuvaukseen liittyvissä yhteisöissä on vahva välineurheilun tuntu, joissa itse valokuvaamista tärkeämpää on omistaa uusimmat välineet ja terävimmät objektiivit. Kuvauskaluston haalimiselta monesti unohtuu itse valokuvauksen hienous ja tästä koitamme toiminnallamme muistuttaa. Eri tyylien tutkiminen kuuluu harrastuksen luonteeseen ja tekee siitä virkistävän monipuolista. Haluamme kannustaa jäseniämme löytämään oman tyylinsä kuvata, oli sitten kyseessä potretit urbaanissa ympäristössä, maisemakuvat Tunturi-Lapin kansallispuistoissa tai yksityiskohtia arkitodellisuudesta irrottavat abstraktiot.  

Kerhomme vahvuutena on analogisen valokuvaamisen osaaminen. Toimintamme keskiössä on Kalevan pimiömme, joka takaa jäsenille hyvät puitteet filmien kehittämiseen ja kuvien vedostamiseen. Reaaliaikaista apua pimiötyöskentelyyn on saatavilla Telegram-ryhmässämme päivystäviltä konkareilta, jotka todennäköisesti osaavat vastata mieltä askarruttaviin kysymyksiin. 

Toimintamme on tänä vuonna ollut olosuhteiden takia hieman säästöliekillä, mutta joitakin tapahtumia olemme silti onnistuneet etäyhteyden avulla pitämään. Perinteisen joukkuevalokuvauskilpailun Kuunvalokuvausyön pitäminen etänä arvelutti meitä järjestäjiä, mutta tapahtuma oli lopulta menestys ja saimme hyvää palautetta kisailijoilta. Yksi joukkue jopa osallistui napapiirin pohjoispuolelta Muoniosta, joka ei aiemmin olisi ollut mahdollista.

Kuunvalokuvausyön voittajakuvat julkistetaan etänä järjestettävässä syyskokouksessa 3.12. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Kerhopostia on alun perin TTYY:n ylioppilaslehti Anturissa ilmestynyt palsta. Siinä opiskelijoiden parissa toimivat järjestöt kertovat kuulumisiaan.