Kerhopostia: Purjehduskerho Piin terveiset

Teksti: Janne Vesamäki, Purjehduskerho Piin mediatoimari

Purjehduskerho Piin tunnus.

Moro! Me ollaan Tampereen korkeakouluopiskelijoiden oma purjehduskerho.

Meidän kerhon tarkoituksena on yhdistää erilaisia opiskelijoita, jotka haluaa oppia purjehtimaan, osaa jo valmiiksi purjehtia tai muuten vain etsii erilaista retkeilytyyliä. Kerhoon on siis tervetullut vaikka opettelemaan kaikki purjehtimiseen liittyvä ihan alusta asti. Mukana oleminen on erittäin edullista, sillä jäsenille esimerkiksi Näsijärven päivä- ja iltapurjehdukset ovat ilmaisia. Kokeneemmat purjehtijat voivat puolestaan etsiä haasteita esimerkiksi Näsijärvellä järjestettävistä kisoista. Kerhomme omistaa tällä hetkellä kolme purjevenettä. Kaksi venettä, nimeltään Ida ja Ada, sijaitsevat Näsijärvellä Tampereella. Kolmannen Piida-nimisen veneemme kotisatama on Turussa.

Toimintamme on yllättävän monipuolista ja koostuu edellä mainittujen päivä- ja iltapurjehdusten lisäksi pidemmistä retkipurjehduksista, ulkomaan excursioista, vesillä navigoinnin teoriakursseista, purjehduksen alkeiskursseista, edistyneemmistä kipparikursseista, kerho- ja teemailloista (esimerkkinä köydet ja solmut tai saunominen sitten joskus) sekä luonnollisesti mahdollisimman yhteisöllisestä veneiden huoltamisesta. Myöskään veneenhuollosta ei tarvitse osata valmiiksi mitään, vaan oppia siirretään aktiivisesti ja mielellään siitä kiinnostuneille osallistujille.

Pii tarjoaa myös tilauspurjehduksia erikseen sovittavaan hintaan. Jännittävän purjehduksen voit liittää esimerkiksi osaksi ystäväsi polttareita tai sukulaisesi syntymäpäiväjuhlia.

Pistä ihmeessä kerhomme seurantaan Instagramissa ja Facebookissa.

Tämä tarinointi voitaneen lopettaa wanhaa raumalaista sanontaa mukaillen, “Ei vesi ol hyvä kom baati al”. Nähdään hyvällä tuulella kerhon purjehduksilla!

Kerhopostia on alun perin TTYY:n ylioppilaslehti Anturissa ilmestynyt palsta. Siinä opiskelijoiden parissa toimivat järjestöt kertovat kuulumisiaan.