Kerhopostia: Spinni ry

Teksti: Juho Jernvall

Spinni ry:n logo

ltua, iltua!

Spinni ry on tamperelaisten korkeakouluopiskelijoiden dj- ja elektronisen musiikin kerho. Spinnin toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja herättää kiinnostusta konemusiikkikulttuuriin opiskelijoiden ja kaupunkilaisten keskuudessa. Järjestämme muun muassa keikkoja, tapahtumia, dj-kursseja, kerhoiltoja ja ekskursioita. Omien tapahtumiemme lisäksi tuotamme dj- ja tekniikkapalveluita ja vuokraamme kalustoa opiskelijaystävälliseen hintaan.

Opiskelijayhteisön ulkopuolella Spinni tunnetaan varmaankin parhaiten S-bileistä, vuosijuhlistamme, joihin saapuu konemusiikin ystäviä ympäri Suomen. Tavallisista vuosijuhlista ei kuitenkaan ole kyse, ovathan nämä dj-kerhon kemut. S-bileet ovat suuren kokoluokan konemusiikkitapahtumia, joissa pääesiintyjinä on kansainvälisiä eturivin artisteja, paikallisten tähtien ja kerhomme omien soittajien lämppääminä.

Spinni perustettiin vuonna 1996 TTYY:n alajärjestöksi ja rekisteröitiin yhdistykseksi 2017. Monet perinteet ovatkin säilyneet läpi vuosien, näistä esimerkkinä kerhotorstaisin tarjoiltavat herkulliset vohvelit. Yliopistojen yhdistymisen myötä alunperin teekkarikerhona tunnetussa Spinnissä on nykyisin jäseniä ja aktiiveja ympäri kaupunkia. Spinnille ovatkin tervetulleita kaikki elektronisesta musiikista ja dj-hommista kiinnostuneet, aiempaa kokemusta soitosta ei tarvitse olla lainkaan. DJ-soittelun lisäksi meillä voi oppia yhtä sun toista äänentoistosta, valojen ohjaamisesta, jopa videotaiteesta, mutta ennen kaikkea roudauksesta, joka on olennainen osa jokaista tapahtumaa ja keikkaa.

Kerhotilamme sijaitsee Sähkötalon kellarissa ja sinne pääsee harjoittelemaan soittoa ja hengailemaan aina kun paikalla on avaimellisia aktiiveja. Helpoiten mukaan pääset laittamalla viestiä sosiaalisessa mediassa tai yksinkertaisesti nykäisemällä jo tuntemaasi kerholaista hihasta.

Tule tutustumaan meihin ja meininkiimme wapputapahtumissamme: Wappunyssessä, Konttireiveissä ja Iltapäiväkerthossa.