Pääkirjoitus: Uuden vuoden lupauksia

Teksti: Maria Muilu

Tämäkin vuosi lähenee viimein loppuaan! Vuoden viimeisen Visiirin ilmestyessä voi jo alkaa suunnitella tulevaa vuottaan. Tehokkuuteen optimoitu kansalainen tekee uuden vuoden lupauksia, joiden tavoitteena on tulla aina vähän paremmaksi ihmiseksi. Jos kaipaat inspiraatiota lupauksiisi, lue tästä toimituksen listaamat ehdotukset.

1. Syö hyvin

Riittävä ravitsemus on kaiken hyvän alku. Edullista opiskelijaruokaa ei tosin Tampereella saa ilta-aikaan oikein mistään, vaikka monissa muissa kaupungeissa muutaman euron aterialle pääsee iltaan saakka. Tästä tekstistä voit lukea, miksi tamperelaisopiskelijoiden ruokailua sorsitaan.

2. Harrasta kehittäviä asioita

Vaikka taloudellinen tilanteesi olisi tiukka, on sinulla silti perustuslaillinen oikeus harrastaa ja kehittää itseäsi. Aihetta tutkineesta väitöskirjasta voit lukea lisää täältä.

3. Uskalla enemmän

Älä pelkää enää, vaan kokeile uusia asioita. Kysy kivaa tyyppiä treffeille, hyppää benji-
hyppy tai lähde vaikkapa ulkomaille vaihtoon, kuten kolumnistimme kannustaa tekstissään.

4. Säästä rahaa

Lompakon nyörejä voi kiristää esimerkiksi valmistamalla itse omat alkoholijuomansa. Tamperelaisopiskelijoiden kukoistavasta panemiskulttuurista voit lukea lisää tästä jutusta.

5. Panosta wellnessiin

Joogaa, meditoi, mene avantoon. Myös esimerkiksi saunomisella on tutkimusten mukaan lukuisia terveyshyötyjä, ja Teekkarisaunalla saunomisella on varmasti jotain aivan erityisiä erityishyötyjä. Teekkarisaunan juuri valmistuneesta remontista voit lukea täältä.

6. Tee se lopputyö

Puske roikkumaan jäänyt kandi-, dippa- tai gradutyösi valmiiksi. Inspiraatiota ja vertaistukea voit hakea esimerkiksi tämän lehden lopputyön sankareilta.

7. Lue lisää

Sivisty, viisastu, kehity. Voit ottaa varaslähdön vähän parempaan ihmisyyteen vaikkapa lukemalla tämän lehden loputkin jutut.

8. Ota ihan rauhassa

Voit myös todeta, että jatkuvan itsensä kehittämisen sijaan on täysin hyväksyttävää päättää vain möllöttää. Rentoudu ja ole vaan. Vuosi kyllä kuluu ilman lupauksiakin.

Kirjoittaja on Visiirin päätoimittaja.