Treyn uusi pääsihteeri on JYY:n kasvatti

Jyväskylästä pääsihteerin saappaisiin ponnistava Aleksi Murtojärvi on ihaillut Treyn yhteishenkeä etäältä.

Teksti: Toimitus

Tampereen ylioppilaskunta Treyn edustajisto on valinnut ylioppilaskunnan uudeksi pääsihteeriksi Aleksi Murtojärven.

Murtojärvi on aiemmin toiminut muun muassa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajana. Työkokemusta on karttunut muun muassa nuorisoalan edunvalvontajärjestö Allianssissa, puolustusvoimissa, Jodel-sovellusta kehittävän yhtiön leivissä ja viestintäalan yrittäjänä. Pääsihteerin saappaisiin Murtojärvi astuu heti maanantaina 14. helmikuuta.

”Olen pitkään ihaillut Treystä huokuvaa yhteishenkeä ja hyvää menoa ja olen iloinen, että pääsen kokemaan sitä itsekin”, kertoo Murtojärvi.

Tuoreen pääsihteerin mukaan ylioppilaskunta on nyt kiinnostavassa tilassa.

”Edeltäjäni Venla Monter on ollut isoja arkkitehteja siinä, että kahden ylioppilaskunnan yhdistyminen on onnistunut. Tavallaan pääsen onnekkaasti valmiiseen pöytään, mutta pääsen myös viemään Treytä eteenpäin siinä mielessä, että nyt yksi osa instituutiota vaihtuu ensimmäistä kertaa. Ylioppilaskunta on nyt vakaa. Se on saatu siihen pisteeseen, ettei tarvitse enää jännittää sen hajoamista, jos joku osa vaihtuu.”

Murtojärvi vaikuttaa pääsevän vauhtiin puhuessaan elävästä ja kehittyvästä organisaatiosta, joka on paljon isompi kuin yksittäiset työntekijät tai opiskelijat.

”On luonnollinen osa ylioppilaskunnan kasvamista ja kehittymistä, kun niin sanotusti oleelliset osat alkavat vaihtumaan.”

Pääsihteerin työnkuvaan kuuluu ylioppilaskunnan toimiston työskentelyn johtaminen sekä ylioppilaskunnan taloudesta ja hallinnosta vastaaminen. Pääsihteeri toimii myös esittelijänä ja sihteerinä Treyn hallituksen ja edustajiston kokouksissa.

”Koska en ole opiskellut Tampereella tai työskennellyt aiemmin Treyssä, on edessä myös paljon verkostojen rakentamista. Täytyy tavata ihmisiä ja löytää tärkeät verkostot niin ylioppilaskunnassa, yliopistolla ja opiskelijayhteisössä kuin laajemmin Tampereen kaupungissa ja valtakunnallisesti.”

Täysin pystymetsästä Murtojärvi ei edeltäjänsä jalanjälkiin hyppäämässä, vaan kotiläksyjä on tehty.

”Minulla on ihan hyvä fiilis, koska tiedän aika hyvin, mihin olen tulossa”, toteaa Murtojärvi.

Murtojärvi aloittaa Treyn pääsihteerin tehtävässä hallintotieteiden maisteri Venla Monterin seuraajana. Uuden ylioppilaskunnan alusta asti pääsihteerinä toiminut Monter siirtyi uusiin tehtäviin vuoden vaihteessa.

Lue lisää: Treyn edellinen pääsihteeri toivottaa seuraajalleen tsemppiä

Aleksi Murtojärvi

– Kotoisin Huittisista, asunut Jyväskylässä
– Syntynyt 1994
– Koulutus viestinnän ylioppilas (Jyväskylän yliopisto)
– Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2021
– Oli ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi 2022
– Harrastaa tanssia, musiikkia, järjestötoimintaa ja luonnossa liikkumista
– Vahvuudet: ”Suurien kokonaisuuksien tarkastelu sekä johdettavien ihmisten vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen.”