Pääkirjoitus: Menemme paikkoihin puolestasi

Teksti: Maria Muilu

Tämän lehden juttua varten seurasin valokuvaaja Arttu Timosen kanssa Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläisen päivää. Juttukeikalla totesin olevani yhden Visiirin perimmäisen tehtävän äärellä: me käymme paikoissa ja esittelemme ilmiöitä, jotka muuten ehkä jäisivät lukijakunnallemme etäisiksi.

Visiiri ei vertaudu esimerkiksi kilta- tai ainejärjestölehtiin tai ylioppilaskunnan tiedotuskanaviin. Olemme Julkisen sanan neuvostoon kuuluva, journalistisesti itsenäinen julkaisu, ja meillä on resursseja tutkia asioita syvällisesti ja kriittisesti. Järjestölehdille on tietenkin paikkansa: olen itsekin kirjoittanut lukuisia huuruisia reportaaseja journalistiopiskelijoiden ainejärjestölehteen. Järjestölehdet palvelevat erinomaisesti lukijakuntaansa – siis ainejärjestöä tai kiltaa.

Visiirin lukijakuntaa on koko korkeakouluyhteisö, ja olemme olemassa teitä varten. Tehtävämme on nostaa esiin yliopistoyhteisöä puhuttavia asioita.

KOSKA lehti ei synny tyhjiössä, Visiiriä saa ja pitääkin myös kritisoida. Jos haluaisit lukea Visiiristä jotakin erilaista, lähetä toimitukseen juttuvinkki – tai tee itse paremmin. Tässäkin lehdessä monien juttujen taustalla on lehtemme ansioitunut avustajakunta, joka on käynyt paikoissa ja perehtynyt ilmiöihin sivistyksemme tähden.

Hanna Eskelinen ja Arttu Timonen kävivät tutustumassa Oasikseen. Se on keskustakampuksen suosittu tila, jonka yliopisto kaavailee parhaillaan siirtävänsä syrjäisempään paikkaan ilman selityksiä.

Silja Kinnunen pureutui fuksivuoden yksinäisyyden kokemuksiin kolmen opiskelijan tarinoiden kautta. Artturi Kavaja sukelsi tuttujen kampusravintoloiden kaninkoloon ja tutki suuryritysten taustalta löytyviä kohuja.

Kävimme myös yliopistokuplan ulkopuolella: Otto Rantanen vieraili Kalevan asekauppakeskittymässä ja kysyi, miksi ihmeessä hipsterialueella on vierekkäin kaksi asekauppaa.

Tässä numerossa on myös paljon muuta. Jos olet kiinnostunut vaikuttamaan lehtemme tuleviin sisältöihin, kuulemme vinkkisi mieluusti.

Monia paikkoja on vielä nähtävänä.

Kirjoittaja on Visiirin päätoimittaja.